Seuran perustajajäsenet tutustuivat lajiin kung fu -harjoituksissa, jossa palloa potkittiin lämmitellessä. Potkiminen oli sen verran mukavaa, että sitä tehtiin harjoitusten ulkopuolellakin. Kesällä 1996 seuran perustajajäsenet saivat tarpeekseen siitä, että peleissä kävi harvoin tarpeeksi ihmisiä, jotta oltaisiin pystytty kunnolla pelaamaan. Koska seuran perustamisesta Helsinkiin oli ollut vain puhetta kuluneen vuoden aikana, he päätivät ottaa selvää mitä kaikkea yhdistyksen perustaminen vaatii, ja mitä seuran vetäminen. Vastaus saatiin nopeasti ja seura päätettiin perustaa. 14.9.1996 Cafe Engelissä kuusi allekirjoitti seuran peruskirjan: Kare Jantunen, Tommi Mononen, Ville Sandström, Peter Schild, Paavo Sjöblom ja Petri Väkeväinen.

Perustamisen jälkeinen historia lyhyesti luetteloituna:

1996-1998

1999

Ensimmäiset sulkajalkapallon Suomen Avoimet 98 - järjestettiin lauantaina 9.1.1999 Malmin palloiluhallissa, Siemenkuja 3, alkaen 18.00. Kilpailuihin osallistui 17 pelaajaa. Tiukan finaalin voitti Teemu Marjamäki HSJP:stä. Seuraavat kolme sijaa tulivat myös järjestävälle seuralle Helsingin footbag -seuran tiukasta vastustuksesta huolimatta. Kolmen kärki:

1. Teemu Marjamäki
  2. Pekka Marjamäki
  3. Kare Jantunen

Korkeanpaikan leiri Åressa.

Unkarin avoimet 99 - järjestettiin 10.-13.7. Újzászissa, Unkarissa. HSJP osallistui joukkueturnaukseen (33 joukkuetta) kahdella joukkueella: HSJP 1 (Kare Jantunen, Pekka Marjamäki ja Teemu Marjamäki), HSJP 2 (Aleksi Reuna, Petri Väkeväinen ja Kare Jantunen). Kukin pelaaja otti osaa myös kaksinpeliturnaukseen (96 pelaajaa), joka pelattiin joukkueturnauksen jälkeen. Joukkueiden ja yksilöiden sijoitukset:

Maaottelu Suomi-Unkari - pelattiin 14.7. Újzászissa, Unkarissa. Joukkueet HSJP 1 ja HSJP 2 sekä kaksinpelaajat Aleksi, Kare ja Pete hävisivät ottelunsa Pekan ja Teemun voittaessa omansa, joten Unkari voitti maaottelun 5-2.

Balaton Cupa - järjestettiin 17.-18.7. rantanurmella Balaton-järven rannalla. Kaikkiaan 8 joukkuetta pääsi nauttimaan ulkopelin ihanuudesta (?). HSJP osallistui kahdella joukkueella: HSJP 1 ja HSJP 2(vahvistettuna yhdellä HSJP 1-läisellä). Turnauksen voitti HSJP 1.

Saksan Avoimet -99 23. - 24.10.1999 Hagenissa lähellä Düsseldorfia. Seuraa lähti edustamaan Kare Jantunen, Pekka ja Teemu Marjamäki. Tavoitteena oli päästä samalle sijalle kuin Unkarissa, mutta jouduimme tyytymään 11. sijaan. Kisojen kolme parasta olivat

1. Újzász 3
  2. VFL Hagen 1
  3. Újzász 1
Vaisusta pelaamisesta huolimatta saimme edustuksen kaikkiin finaaliotteluihin. Tuomaroimme ottelut 1.-2., 3.-4. ja 5.-6. vaikuttamatta suuremmin lopputuloksiin.

HSJP:n kaksinpelimestaruus marraskuussa. Kolme parasta olivat Teemu Marjamäki, Kare Jantunen ja Pekka Marjamäki.

Suomen avoimet 1999 - järjestettiin lauantaina 4.12.1999 Malmin palloiluhallissa. Kilpailuihin osallistui 10 pelaajaa. Finaalin voitti Teemu Marjamäki HSJP:stä. Seuraavat kolme sijaa tulivat myös HSJP:lle. Kolmen kärki:

2000

Nelinpelikilpailut järjestettiin Malmilla 18. maaliskuuta. Taitavan taktikoinnin avulla Paula Schönach ja Kare Jantunen voittivat tiukan kisan.

HSJP kävi Esport Nightissa yrittämässä jäsenten hankintaa.

11.5. Akateemisen Vartin sukkulaviesti: 3 minuutin 45 sekunnin sinnikkään tuimassa tuulessa pomputtelun jälkeen tulokseksi saimme 75 METRIÄ.

20.4. pidettiin jälleen nelinpelikisa. Tällä kertaa voittajapari oli Eira Suniala ja Teemu Marjamäki.

Ensimmäinen seuran viiri saatiin kesäkuun lopussa painoon.

Kesäleiri 2000 jälleen puhtoisen Suonteen veden rannalla Pertunmaalla 2.7.

Unkarin Avoimet 8. - 11.7. Ujszasz. Seuraa edustivat HSJP 1: Kare Jantunen, Pekka Marjamäki ja Teemu Marjamäki; HSJP 2: Mikko Kuusela, Eira Suniala, Mikko Tapaninaho ja Petri Väkeväinen.

MM-kisat 15. - 20.7. Ujszasz mukana Hollanti, Kiina, Saksa, Suomi, Taiwan, Unkari (x2) ja Vietnam

Nelinpelikisat 25.11. Malmin Palloiluhallilla. Kisoihin osallistui 7 paria. Voittajaksi selviytyivät Kare Jantunen ja Teemu Marjamäki.

HSJP mestaruuskisat - syksy 2000 pidettiin 3.12.2000. Voittajaksi selviytyi Pekka Marjamäki.

Suomen avoimet 2000 - järjestettiin lauantaina 10.12.2000 Malmin palloiluhallissa. Kilpailuihin osallistui 6 pelaajaa. Finaalin voitti Pekka Marjamäki HSJP:stä. Seuraavat kolme sijaa tulivat myös HSJP:lle. Kolmen kärki:

1. Pekka Marjamäki
  2. Kare Jantunen
  3. Teemu Marjamäki

2001

Nelinpelikisat 13.1.01 Malmin Palloiluhallilla. Kisoihin osallistui 5 paria. Voittajaksi selviytyivät Kare Jantunen ja Mikko Tapaninaho.

Suomen avoimet 2001 - järjestettiin lauantaina 31.3. Malmin Palloiluhallissa. Kilpailuihin osallistui 9 pelaajaa. Finaalin voitti Teemu Marjamäki HSJP:stä. Seuraavat kolme sijaa tulivat myös HSJP:lle. Kolmen kärki:

Unkarin Avoimet 7. - 10.7.01. Kuudensiin Unkarin Avoimiin osallistuivat Eira Suniala, Mikko Kuusela, Mikko Tapaninaho, Kare Jantunen, Petri Väkeväinen, Pekka ja Teemu Marjamäki. Osallistuimme sekä Unkarin Avoimiin että Eurooppa Cupiin. Unkarin Avoimissa (Újszász, 7.-11.7.2001) menestystä tuli totuttuun tapaan:

Eurooppa Cupiin osallistuivat Unkari, Saksa ja Suomi. Suomea edustivat:

Jokaisessa lajissa pelattiin kaikkia vastaan. Ensin Suomi-Saksa, sitten Suomi-Unkari ja Saksa-Unkari. Sama henkilö sai osallistua vain 2 lajiin, mistä Saksa tietenkin luisti ansiokkaasti Silken pelatessa peräti 4 lajissa. Kovasta tsempistä huolimatta Suomi hävisi kaikki ottelunsa lukuunottamatta Teemun varsin kohtuullista esitystä Lötköjen Kuningasta vastaan (voitto kolmannessa erässä 22-20...). Eli ihan täysin turpaan ei lopulta tullutkaan. Unkari voitti Cupin pieksemällä Saksan nollille ja Saksa taas pieksi Suomen nollille. Ensi vuonna pieksentäsuunta muuttuu... Ja kun meillä on naisten maajoukkuekin koossa, niin kuka tietää mitä tapahtuu...

MM-kisat 2001. Tänä vuonna MM-kisat pidettiin Kiinassa, Wuxissa, lähellä Shanghaita. Kisaan ottivat osaa Hong Kong, Kambutsea, Kiina, Laos, Vietnam, Saksa, Unkari ja Suomi. Kiinalta oli kaksi joukkuetta, muilta yksi. Lisäksi Koreasta ja Taiwanista oli edustajisto paikalla. Kisat kestivät tiistaista 18.9. lauantaihin 22.9. Joukkuepelit pelattiin tiistaina ja keskiviikkona, nelinpelit ja kaksinpelit perjantaina ja lauantaina. Suomea edusti jälleen HSJP kolmikolla Kare Jantunen, Pekka Marjamäki ja Teemu Marjamäki, nelinpelissä Marjamäet ja kaksinpelissä Teemu. Luonnollisesti olimme myös jokaisessa finaalissa mukana - pää- tai aputuomarina. Turnauksen tuloksia:

4. Unkari

Eli voittajamaa oli joka lajissa sama kuin viime vuoden kisoissa. Meidän menestyksemme ei ollut kehuttava. Pelit joukkuepeliä lukuunottamatta menivät kuitenkin hyvin.

Nelinpeli-kisat 10.11. Malmilla olivat laimeat vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

1. Sanna Hanhilahti - Teemu Marjamäki
  2. Katja Rinne - Pekka Marjamäki
  3. Aleksi Reuna - Petri Väkeväinen

Seuran mestaruus 2001 kaksinpelissä ratkottiin 15.12. Malmilla. Uusia nimiä ei kärkeen tullut: